BlossoM events 

Apeldoorn 

06 55834534

mieke@blossomevents.nl

Volg ons en laat je inspireren 

© 2018 by MIEKE VOSHOL

  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Google+ Social Icon
  • Pinterest Social Icon
  • Instagram Social Icon

Is een onderdeel van blossoM events

Wij werken samen met 

1/1

NO WASTE 

Elk jaar gooit de gemiddelde Nederlander per persoon 50 kg goed eten weg. Dit betekent dat wij zorgen voor 42% van alle voedselverspilling. Dat kan anders.

Meer doen met minder! Niet zomaar alles weggooien.

Checken of een product, dat over de datum is, misschien nog gewoon goed is.

Meer gebruiken van groenten, dus niet het groen van de prei weggooien, maar gewoon gebruiken. 

Creatief koken met restjes en meer gebruiken, in onze no waste workshop leer je dit. 

NO WASTE 

NO WASTE DINER

In dit No Waste diner maken we een 3 gangen maaltijd klaar met zo min mogelijk afval. Dus geen voorverpakte producten. We gebruiken alles wat we hebben en gaan aan de slag met groenten, die een rare vorm hebben, producten, die over de datum zijn, maar nog goed te gebruiken.  

Dit NO WASTE diner laat zien dat je heel goed kan  genieten van lekker eten, maar ook minder hoeft te verspillen.

Wil je meer weten en ook minder verspillen, maak eens een afspraak. Wij vertellen je er graag meer over.

NO WASTE TIPS

Tips voor het kopen van voedsel 

Kijk wat je in huis hebt (koelkast en voorraadkast) 

Maak voor je boodschappen doet een boodschappenlijstje.

Koop zoveel mogelijk ongesneden groenten, blijft veel langer vers. ​

​Laat je niet verleiden door aanbiedingen en 2=1 akties. Alleen doen als je weet dat het snel op gaat. 

Koop je producten die tegen de houdbaarheidsdatum zitten, bedenk dan dat je ze snel op maakt.

En het is geen ramp als iets over de datum is, check het even door te ruiken. 

Goed bewaren! 

Leg kort houdbare producten vooraan in de koelkast zo vergeet je ze niet.

​​​Zet de koelkast op 4 a 5 graden. Bij deze temperatuur zijn voedingsmiddelen het langst houdbaar. De temperatuur mag zeker niet hoger zijn dan 7 graden.

Bewaar tropisch fruit, zoals bananen, mango, ananas, maar ook groenten als tomaten,komkommer en aubergine buiten de koelkast, anders heb je kans op koudebederf .

Tips voor koken op maat

​​

Gebruik bij het koken een weegschaal of maatbeker voor de juiste hoeveelheden. 

Genoeg of niet? Maak dan wat extra van iets dat je kunt  hergebruiken of invriezen. 

​​​Gooi restjes  niet weg, maar bewaar ze afgesloten in de koelkast; Heerlijk de volgende dag als lunch.

Meer weten over duurzaam koken, ga dan voor een no waste workshop met inspirerende duurzame recepten. 

ROK 'n RUIL

Kleding ruilen is de perfecte manier om op een goedkope, slimme en duurzame manier om je garderobe een 0pfrisseurt te geven!

Kleding die je zelf niet meer draagt, maar te goed is om weg te doen, kun je een nieuwe bestemming geven. Het leukste is dat je na het kleding ruilen naar huis gaat, met iets dat voor jou helemaal nieuw is, en dat je met plezier weer een tijd kunt dragen, terwijl het geen handen vol geld kost.

Dus zoek eindelijk je kledingkast uit en neem alle kleding mee die je toch niet meer gaat dragen. De miskoop of wat jou niet meer staat is, misschien perfect voor een ander.

Please reload

Met uw bijdrage koken wij voor of ondersteunen wij de volgende organisaties:

Wij dragen deze instellingen een warm hart toe en daarom gaat er standaard van iedere factuur 5% naar één van de hieronder genoemde organisaties. U kunt zelf kiezen voor welke organisatie dit bestemd is. Daarnaast koken wij ook regelmatig voor daklozen,1 keer per jaar voor de vrijwilligers van de stadsakkers en voor groepen via Stichting Present. Uiteraard staat het vrij om een extra bijdrage te doneren. 

BEL

06 55834534