Volg ons en laat je inspireren 

  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Google+ Social Icon
  • Pinterest Social Icon
  • Instagram Social Icon

BlossoM events 

Apeldoorn 

06 55834534

mieke@blossomevents.nl

Is een onderdeel van blossoM events

Wij werken samen met 

© 2018 by MIEKE VOSHOL

February 23, 2018

Please reload

Recente berichten

Het BURGERfeest! zelf je groentenburgers maken!

January 31, 2018

1/2
Please reload

Uitgelichte berichten

Bietenburger - heerlijk groen recept

January 18, 2018

 

Een heerlijk gerecht met veel groenten, bak er gerust een aantal. De volgende dag zijn ze ook heerlijk 

 

Rode bietenburger met gekaramelliseerde ui

hoofdgerecht

8  personen

Voorbereiding: 20  minuten

Bereiding : 25 minuten

 

Benodigdheden

 

2 rauwe bieten (ongeveer 250/300  gram)
100 gram gebroken havermout

1 blikje witte bonen (uitgelekt)
1 kleine ui of bosui

50 gram feta
1 knoflookteen
2 grote eieren of 3 kleine

handje rozijnen

kwart geraspte appel

2 tl appelstroop

1 scheutje balsamico azijn
versgemalen peper en zout

 

Garnering: rucola of veldsla

2 (rode) uien

Balsamico azijn

appelstroop

 

 


Bereiding

 

  • Schil de bieten en rasp ze daarna fijn. Kan met de machine of met een handrasp

  • Snipper de ui en fijn en plet de knoflook, snijd deze heel fijn of vijzelen

  • Laat de witten bonen uitlekken en prak ze fijn. Rasp een kwart appel fijn. Meng dit alles door elkaar.

  • Voeg de eieren, havermout, rozijnen, verbrokkelde feta, appelstroop, balsamico azijn toe.

  • Meng alles door elkaar. Wil je het wat fijner, maak het dan kleiner in een keukenmachine

  • Proef het mengsel en breng op smaak met peper en zout.

  • Laat het 30 minuten rusten, bij voorkeur in de koelkast, zodat het een stevig mengsel kan worden.

  • Snijd ondertussen de uien in ringen.

  • Doe olie in de koekenpan of op de bakplaat.