Volg ons en laat je inspireren 

  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Google+ Social Icon
  • Pinterest Social Icon
  • Instagram Social Icon

BlossoM events 

Apeldoorn 

06 55834534

mieke@blossomevents.nl

Is een onderdeel van blossoM events

Wij werken samen met 

© 2018 by MIEKE VOSHOL

February 23, 2018

Please reload

Recente berichten

Het BURGERfeest! zelf je groentenburgers maken!

January 31, 2018

1/2
Please reload

Uitgelichte berichten

Bee's wrap en groentenzakjes....duurzame verpakking.....dus even uitproberen

January 12, 2018

Al dat plastic verpakkingsmateriaal, om je groenten en andere producten... soms is het echt te gek. 

Er zijn mensen die het lukt om nauwelijks (plastic afval) te produceren. Natuurlijk neem ik overal mijn tasjes mee naar toe om mijn boodschappen in te doen, maar wat kan ik verder nog doen....

Ik heb sinds kort een Bee's wrap aangeschaft en 2 katoenen groentenzakjes.  

 

Eh een Bee's wra, wat is dat eigenlijk..?

Het is een duurzaam alternatief voor verpakkingsmateriaal zoals aluminium- en plasticfolie. Ideaal voor het verpakken van kaas, groente of  brood en voor het afdekken van schalen. Bee's Wrap is gemaakt van biologische katoen met bijenwas, boomhars en jojoba-olie. Daardoor heeft het een antiseptische werking en blijven de verpakte etenswaren langer goed.  

 

Ik gebruik de Bee's wrap met name voor het afdekken van schalen. Alhoewel ik daar eigenlijk wel een grotere doek voor nodig heb. 

Voor kaas en worst is het echt ideaal, het blijft hierin echt langer goed, gaat niet schimmelen.
Het is handig in gebruik, je vouwt het eenvoudig ergens om heen, door de bijenwas is het heel soepel. Als de doek toch wat hard is, dan maak je m warm in je handen of onder warm water en klaar voor gebruik. 

Het ruikt niet en is super makkelijk schoon te houden, gewoon onder de kraan en laten drogen. Kortom echt ideaal dat de doek herbruikbaar is. 

Voor brood heb ik de doek niet gebruikt. Wij gebruiken trommeltjes voor het brood dat mee gaat en de rest gaat in de vriezer. Maar ik wikkel wel stukjes net gebakken cake of koek in de wrap.

Ik vind het ideaal, zeker niet goedkoop. Maar het is een duurzame investering. Ik zeg KOPEN en gebruiken. 

 

RE Sack heeft een alternatief voor de plastic en papieren groentenzakjes bedacht, namelijk herbruikbare katoenen zakjes in verschillende maten.

Helemaal verantwoord geproduceerd van biologisch katoen en met eerlijke lonen. Dus gewoon van ongebleekt katoen, waarbij je het zakje kan dichtmaken door aan het touwtje te trekken. Ze zijn er in 2 varianten, gewoon dicht, maar ook als een soort netje, zoals op de foto.

Ik heb beide varianten uitgetest.