• Mieke Voshol

Bietenburger - heerlijk groen recept



Een heerlijk gerecht met veel groenten, bak er gerust een aantal. De volgende dag zijn ze ook heerlijk

Rode bietenburger met gekaramelliseerde ui

hoofdgerecht

8 personen

Voorbereiding: 20 minuten

Bereiding : 25 minuten

Benodigdheden

2 rauwe bieten (ongeveer 250/300 gram) 100 gram gebroken havermout

1 blikje witte bonen (uitgelekt) 1 kleine ui of bosui

50 gram feta 1 knoflookteen 2 grote eieren of 3 kleine

handje rozijnen

kwart geraspte appel

2 tl appelstroop

1 scheutje balsamico azijn versgemalen peper en zout

Garnering: rucola of veldsla

2 (rode) uien

Balsamico azijn

appelstroop

Bereiding

  • Schil de bieten en rasp ze daarna fijn. Kan met de machine of met een handrasp

  • Snipper de ui en fijn en plet de knoflook, snijd deze heel fijn of vijzelen

  • Laat de witten bonen uitlekken en prak ze fijn. Rasp een kwart appel fijn. Meng dit alles door elkaar.

  • Voeg de eieren, havermout, rozijnen, verbrokkelde feta, appelstroop, balsamico azijn toe.

  • Meng alles door elkaar. Wil je het wat fijner, maak het dan kleiner in een keukenmachine

  • Proef het mengsel en breng op smaak met peper en zout.

  • Laat het 30 minuten rusten, bij voorkeur in de koelkast, zodat het een stevig mengsel kan worden.

  • Snijd ondertussen de uien in ringen.

  • Doe olie in de koekenpan of op de bakplaat.

  • Maak gelijke ballen van het mengsel en duw ze plat tot samenhangende burgers.

  • Als het mengsel wat dun is, dan of havermout toevoegen of met een grote lepel op de bakplaat of in de hete koekenpan scheppen.

  • Even goed laten doorbakken, zodat de zijde krokant wordt en stevig, pas daarna keren.

  • Voeg de uien toe en mee laten bakken.

  • Als de burgers gaar zijn, haal ze eruit.

  • Laat de uien nog in de pan zitten en voeg wat 1 eetlepel appelstroop toe en een scheut balsamico azijn en wat water. Laat dit inkoken tot een saus.

  • Leg de burgers op een broodje, garneren met de uien, de saus, zachte geitenkaas of feta en wat rucola.

#recept #groentenburger #bietenburger #biologisch #kookworkshop #seizoensgroenten #snel #bieten

0 keer bekeken

Volg ons en laat je inspireren 

  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Google+ Social Icon
  • Pinterest Social Icon
  • Instagram Social Icon

BlossoM events 

Apeldoorn 

06 55834534

mieke@blossomevents.nl

Is een onderdeel van blossoM events

Wij werken samen met 

© 2018 by MIEKE VOSHOL