• Mieke Voshol

Bietenburger - heerlijk groen recept



Een heerlijk gerecht met veel groenten, bak er gerust een aantal. De volgende dag zijn ze ook heerlijk

Rode bietenburger met gekaramelliseerde ui

hoofdgerecht

8 personen

Voorbereiding: 20 minuten

Bereiding : 25 minuten

Benodigdheden

2 rauwe bieten (ongeveer 250/300 gram) 100 gram gebroken havermout

1 blikje witte bonen (uitgelekt) 1 kleine ui of bosui

50 gram feta 1 knoflookteen 2 grote eieren of 3 kleine

handje rozijnen

kwart geraspte appel

2 tl appelstroop

1 scheutje balsamico azijn versgemalen peper en zout

Garnering: rucola of veldsla

2 (rode) uien

Balsamico azijn

appelstroop

Bereiding

  • Schil de bieten en rasp ze daarna fijn. Kan met de machine of met een handrasp

  • Snipper de ui en fijn en plet de knoflook, snijd deze heel fijn of vijzelen

  • Laat de witten bonen uitlekken en prak ze fijn. Rasp een kwart appel fijn. Meng dit alles door elkaar.

  • Voeg de eieren, havermout, rozijnen, verbrokkelde feta, appelstroop, balsamico azijn toe.

  • Meng alles door elkaar. Wil je het wat fijner, maak het dan kleiner in een keukenmachine

  • Proef het mengsel en breng op smaak met peper en zout.

  • Laat het 30 minuten rusten, bij voorkeur in de koelkast, zodat het een stevig mengsel kan worden.

  • Snijd ondertussen de uien in ringen.

  • Doe olie in de koekenpan of op de bakplaat.

  • Maak gelijke ballen van het mengsel en duw ze plat tot samenhangende burgers.

  • Als het mengsel wat dun is, dan of havermout toevoegen of met een grote lepel op de bakplaat of in de hete koekenpan scheppen.

  • Even goed laten doorbakken, zodat de zijde krokant wordt en stevig, pas daarna keren.

  • Voeg de uien toe en mee laten bakken.

  • Als de burgers gaar zijn, haal ze eruit.

  • Laat de uien nog in de pan zitten en voeg wat 1 eetlepel appelstroop toe en een scheut balsamico azijn en wat water. Laat dit inkoken tot een saus.

  • Leg de burgers op een broodje, garneren met de uien, de saus, zachte geitenkaas of feta en wat rucola.

#recept #groentenburger #bietenburger #biologisch #kookworkshop #seizoensgroenten #snel #bieten

66 keer bekeken

Recente blogposts

Alles weergeven

Groene plek

Dit is echt de plek waar ik lang van droomde. En wat is het er fijn!! De keuken heeft een groene vloer...echt waar en de deurtjes zijn van hergebruikt plastic. De muren zijn geschilderd met duurzaa

Volg ons en laat je inspireren 

  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Google+ Social Icon
  • Pinterest Social Icon
  • Instagram Social Icon

BlossoM events 

Apeldoorn 

06 55834534

mieke@blossomevents.nl

Is een onderdeel van blossoM events

Wij werken samen met 

© 2018 by MIEKE VOSHOL