• Mieke Voshol

Het BURGERfeest! zelf je groentenburgers maken!


Misschien is meer groenten en minder vlees eten wel één van je goede voornemens van 2018?

Al vanaf de start van Blossom events probeer ik mensen te inspireren om meer groenten te eten en dus minder of geen vlees. Want er zijn zoveel mogelijkheden als je gaat koken en experimenteren met groenten.

Zelf ben ik al van jongs af aan flexitariër. Mijn vader was vegetariër, dus er werd thuis weinig vlees gegeten. En later koos ik er zelf voor om weinig vlees te eten, allereerst omdat er toen nog veel werd toegevoegd aan het vlees, wat je liever niet eet. Omdat de omstandigheden voor veel dieren niet zo goed waren, omdat ik me er beter en gezonder bij voel. En wat tegenwoordig zwaar meetelt is, dat het gewoon beter is voor het milieu.

En natuurlijk ik vind vlees op zijn tijd heerlijk, maar dan wel biologisch.

8 jaar geleden toen ik begon met het geven van kookworkshop was vegetarisch koken nog best apart en bijzonder. Nu is dat gelukkig veranderd en daar ben ik best blij om.


DUS:

in 2018 zijn

groenten de basis van je maaltijd en vlees is niet meer je uitgangspunt, dat is waar het mee begint.

Klinkt eenvoudig...

Maar in de dagelijkse praktijk, als je zelf staat te koken, blijkt het misschien toch lastiger te zijn dan je had gedacht.

Misschien gebruik je wel heel regelmatig kant en klare vegetarische burgers. Lekker snel en toch iets vleesachtigs op je bord.

Toen ik ontdekte hoeveel smaak en conserveringsmiddelen aan deze vegaburgers werden toegevoegd, realiseerde ik me dat ik dat ook niet wilde.

Daarom ben ik me gaan verdiepen in het maken van je eigen groentenburgers.

En dan gaat er een wereld voor je open.

Want echt...je eigen groentenburger maken is veel makkelijker dan je denkt.

Je moet het alleen even ontdekken en doen!

Nieuwe workshop:

BURGERfeest

In deze nieuwe workshop ontdek je alles over het maken van je eigen groenten of vegaburgers. Want natuurlijk zijn er zoveel mogelijkheden, niet alleen met groenten, maar wel of geen ei, met peulvruchten, linzen, noten, tofu.

En tussendoor besteden we natuurlijk ook aandacht aan no waste koken.

We gaan in deze workshop met elkaar minimaal 6 verschillende soorten groentenburgers maken met daarbij 2 heerlijke salades van geroosterde groenten.

En natuurlijk krijg je ook veel tips mee naar huis om eindeloos te kunnen variëren.

Benieuwd naar deze workshop, neem snel contact op,

bel 06 55834534 of mail naar mieke@blossomevents.nl

Als inspiratie vind je hieronder alvast een groentenburger recept.

Succes en tot ziens!

Mieke

GROEN RECEPT

PASTINAAK-WORTELBURGERS

met yoghurtdip


INGREDIËNTEN

2 uien 1 knoflookteen 1tl gemberpoeder (of 2 cm verse gember) 1 tl komijn ½ el peper ½ theelepel chilipoeder of een stuk chilipeper 200 gram pastinaak 250 gram biologische winterwortels olijfolie 1 pot kikkererwten of witte bonen 1 groot ei of 2 biologische kleine eieren (handje hazelnoten)

2 bosuitjes, gesnipperd fijngehakte takjes koriander of peterselie 100 gram dikke yoghurt Biologische limoen of citroen Peper en zout winterpostelein of veldsla

BEREIDING

  • Snijd de uien grof, snijd de knoflook in plakjes. Gebruik je verse gember, schil deze dan eerst en snijd daarna in kleine stukjes.

  • Schil de pastinaak en snijd deze in stukken van ca. 2 cm. Als je biologische wortels gebruikt hoef je deze niet te schillen, maar snijd ze alleen in stukken van 2 cm.

  • Leg alles in een ovenschaal besprenkel dit met olijfolie

  • Mocht je komijnzaadjes, peperkorrels en verse gember gebruiken, doe deze dan in de vijzel en maak ze fijn.

  • Strooi de kruiden en de gesneden chilipeper over de groenten heen, goed door elkaar mengen, zodat de olijfolie goed verspreid is over de groenten.

  • Zet de schaal in de oven op 170 graden, laat ca. 20 tot 30 minuten staan. Tussendoor even door elkaar husselen en checken of de groenten zacht zijn.

  • Snijd ondertussen de bosuitjes in smalle stukjes, rasp wat van de schil van de citroen of limoen. Voeg 1 eetlepel van de gesnipperd bosui aan de yoghurt toe, met wat citroenrasp en 1 tl citroensap, peper en zout en pittige paprikapoeder. Goed mengen tot

  • Kluts de eieren, doe dit samen met de kikkererwten en de gare groenten in een keukenmachine. Grof pureren, voeg nog grofgesneden peterselie of verse koriander toe.

  • Als het mengsel te vochtig is, voeg dan wat oud brood toe of bloem.

  • Zet de puree een half uur in de koelkast

  • Maak er 8 burgers van en bak ze in een hete pan met olijfolie totdat ze mooi goudbruin zijn.

  • Serveren met de yoghurtdip, brood of bulgur en een lekkere groene salade van veldsla of winterpostelein.

#vegetarischeburger #groentenburger #vegetarisch #biologisch #nowaste #workshop #groentenvanhetseizoen #groentenburgers #kookworkshop #burgerfeest #zelfgroentenburgersmaken #pastinaakwortelburger #vegaburger

0 keer bekeken

Volg ons en laat je inspireren 

  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Google+ Social Icon
  • Pinterest Social Icon
  • Instagram Social Icon

BlossoM events 

Apeldoorn 

06 55834534

mieke@blossomevents.nl

Is een onderdeel van blossoM events

Wij werken samen met 

© 2018 by MIEKE VOSHOL