
Samen koken is genieten
VURIG KOKEN

Samen met Aaltje, hebben we een bijzonder Vurig Buitenkook Menu bedacht.
Deze gerechten maken we uiteraard met het vlees van de Hereford ossen en dat kan alleen bij Aaltje op de boerderij!

Deze menu's zijn alleen beschikbaar op de locatie bij Aaltje in Woudenberg.
de prijzen zijn inclusief btw

VURIG KOKEN
Een heerlijk 3 gangenmenu, met vlees van de boerderij en groenten die zo van het land komen, alles vers en van het seizoen.
Dit menu bestaat uit:
Voorgerecht: Stevig oerbrood met rucolapesto en boeren eiersalade
Hoofdgerecht: Roerbakschotel met producten van het seizoen
Bijgerecht: Tortilla gemaakt van eieren van de boerderij met aardappel, seizoensgroenten en spek
Nagerecht: Appelcrumble uit de Dutch Oven met slagroom
Wilt u een extra gerecht? meer vlees of vis?
Dat kan! kijk bij het keuzemenu Bourgondisch genieten.
vanaf 45 euro bij een deelname door minimaal 15 personen

KEUZE MENU BOURGONDISCH GENIETEN
SOEP van het seizoen
winter en herfst: pastinakensoep met appel OF zoete linzen/pompoensoep
voorjaar en zomer: courgette/broccolisoep OF spinaziesoep
4,00 euro p.p
Extra bijgerechten:
SALADE
Geroosterde bloemkool met linzen, hazelnoten en kerriedressing
Gele bietensalade met fenegriekkaas, appel en hazelnotenframboosdressing
Rodekoolsalade met sinaasappel, boerenkool, appel en vijgendressing
4,50 euro p.p
GROENTENGERECHT
Geroosterde Pompoen, diverse soorten aardappel met rode ui en rozemarijn uit de Dutch oven
Heerlijk romige curry van bloemkool, wortel, kikkererwten en ui.
5,00 euro p.p
VLEESGERECHT
De echte boerengehaktbal met gebakken uien en doesburgse mosterd
pittige rundvleesspiesjes met paddenstoelen en courgette of peterseliewortel (2 p.p)
Vurig broodje : broodje met hotdog en zuurkoolsalade
6,00 euro p.p
Een eerlijk groot stuk vlees in een korst met verse kruiden met keuze uit:
Ham: 6,50 euro p.p
Varkenshaas: 8,00 euro p.p
Rosbief: 9,00 euro p.p
LUXE
Ossenhaas in zoutkorst 16,00 euro p.p
prijs vanaf 4,00 euro. Deze prijs komt bovenop de workshopprijs van VURIG KOKEN
Wat gaan we maken?
VOORGERECHT
we maken we een boeren eiersalade, uiteraard met eieren van de boerderijen. Heerlijk op een plak stevig oerbrood, dat we roosteren boven het vuur. Ook wordt er zelf pesto gemaakt van bladgroenten van het seizoen, zoals rucola, veldsla of postelein.
HOOFDGERECHT
lekker roerbakken met verse biologische groenten, altijd producten van het seizoen. We bereiden alles in een hele grote schaal, die boven het vuur hangt.
Denk in het voorjaar en de zomer aan kleine aardappeltjes met venkel en courgette, kleine tomaatjes en tot slot nog wat geitenkaas met honing eroverheen.
In de winter gaan we roerbakken met boerenkool, rode uien, venkel en zoete aardappelen en kapucijners.
In de herfst gaan we aan de slag met snijbiet, paddenstoelen, kleine aardappeltjes, spek en zonnebloempitten.
We serveren dit altijd met een stukje platbrood of wrap.
Uiteraard is het altijd zo dat we afhankelijk zijn van de groenten van het seizoen. Het komt regelmatig voor dat groenten niet voorradig zijn, dan kiezen wij voor andere groenten met een bijpassend ander gerecht.
BIJGERECHT
wat dacht je van een heerlijke grote boerenomelet met spek, aardappelen, ui, aangevuld met groenten van het seizoen.
Dit varieert van raapstelen in het voorjaar, tot courgette in de zomer, snijbiet in het najaar tot palmkool in de winter. Deze omelet bereiden we in een grote gietijzeren steelpan, waarin we de omelet langzaam garen boven het open vuur. En daar nemen we de tijd voor, want dat proef je.
NAGERECHT
En natuurlijk sluiten we het vurig koken altijd af met overheerlijke warme appelcrumble. Deze maken we in een dutch oven.
VURIG KOKEN IS ALTIJD EEN MOOI AVONTUUR!

Liever direct contact met ons, BEL 06 55834534

